- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
Aardappels poffen
- Was de aardappels en prik met een mesje gaatjes in de aardappels.
- Gaar de aardappels circa 4 minuten in de magnetron op 800 watt tot ze gaar zijn.
Gevulde aardappels
- Kook de doperwten in circa 4 minuten gaar en giet ze af.
- Schil en rasp de winterpeen.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele fijne reepjes.
- Snijd de augurken in kleine blokjes.
- Halveer de aardappels. Verwijder het binnenste van de aardappel met een lepel maar houd de aardappelschil intact.
- Meng de aardappels met een de helft van de Turkse yoghurt.
- Snijd de koriander fijn en meng de koriander door het aardappel-yoghurt mengsel.
- Leg de uitgeholde aardappelschil in een ovenschaal en vul ze met de aardappelsalade.
- Verdeel de maïs, wortel, paprika, augurk en doperwten erover.
- Bestrooi de aardappels met paprikapoeder en de geraspte kaas. Bak de aardappels in een ovenschaal circa 5 minuten in de oven.
- Lepel de resterende Turkse yoghurt over de aardappels.
Salade:
- Was en snijd de sla in grove stukken.
- Meng de cherrytomaten en de overgebleven groente door de sla.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
0 reacties