Rijst
- Breng het water met een beetje zout aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking op laag vuur in circa 20 minuten droog.
Groene curry
- Snijd de gember.
- Pel de knoflook.
- Plet en snijd de citroengras in stukjes.
- Verwijder de stelen van de koriander en snijd de blaadjes grof.
- Pureer voor de marinade de knoflook, gember, korianderstelen, citroengras en de groene currypasta in het staafmixerbakje. Maak het mengsel smeuïg met een scheutje olijfolie.
- Snijd de kippendijen in grove stukken en meng met de marinade.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en voeg toe.
- Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en voeg het sap samen met de limoenrasp toe.
- Voeg de kokosmelk en een klein scheutje water toe en laat circa 5 minuten zacht koken.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Voeg de aubergine toe aan de curry en gaar in circa 5 minuten. Breng de curry op smaak met de vissaus, een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de korianderblaadjes in grove stukken. Voeg de helft toe en warm even kort door.
Serveren
- Verdeel de curry en de rijst over borden. Bestrooi met de resterende koriander.
0 reacties