De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mokkataart

Elegant, lekker en simpel! Dat is hoe je deze heerlijke Mokkataart het beste kunt omschrijven. Perry deelt zijn ambachtelijke recept waarmee je deze heerlijke taart binnen een handomdraai op tafel tovert. 

30 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Mokkataart

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Elegant, lekker en simpel! Dat is hoe je deze heerlijke Mokkataart het beste kunt omschrijven. Perry deelt zijn ambachtelijke recept waarmee je deze heerlijke taart binnen een handomdraai op tafel tovert. 

Bereidingswijze

Mokka-botercrème 

Stap 1: 
Halveer het vanille-stokje, haal het merg eruit. Voeg de helft van de melk, het vanillestokje en merg toe aan een steelpan en breng aan de kook. 

Stap 2: 
Meng de rest van de melk met de suiker in een kom. Splits de eieren. Voeg het eigeel toe aan het melkmengsel samen met de maizena. 

Stap 3: 
Giet een scheut van de warme melk in de kom en meng goed door. Voeg vervolgens alle inhoud van de kom toe aan de pan. Roer goed door. 

Stap 4: 
Bekleed een plateau met vershoudfolie en giet hierover het mengsel. Laat afkoelen en doe voor circa 30 minuten in de koelkast. 

Stap 5: 
Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg dan de banketbakkersroom toe en klop goed door. 

Stap 6: 
Meng de espresso met de oploskoffie en de bruine suiker. Voeg eerst een deel toe en meng door. Houd je van een sterkere mokkasmaak? Voeg dan naar smaak nog meer toe aan de botercrème. Leg tot gebruik in de koelkast om op te stijven. 

Biscuit-cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C.  

Stap 2: 
Splits de eieren. Klop het eiwit luchtig in een kom. Voeg het suiker en vanillesuiker toe. Voeg vervolgens de eidooiers één voor één toe. 

Stap 3: 
Zeef de bloem en maizena, voeg toe aan de kom met het mengsel. Spatel luchtig door elkaar.  

Stap 4: 
Vet de springvorm in en verdeel het beslag over de bakvorm.  

Stap 5: 
Bak de cake in circa 30 minuten gaar. Laat daarna afkoelen 

Nougatine 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 150 °C.  

Stap 2: 
Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster in de oven voor circa 8 tot 10 minuten.  

Stap 3: 
Voeg het water en suiker toe in een steelpan en breng aan de kook. Laat de suiker karamelliseren.  

Stap 4: 
Voeg de geroosterde hazelnoten toe aan de pan en meng goed door elkaar.  

Stap 5: 
Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en laat afkoelen.  

Stap 6: 
Maal de afgekoelde hazelnoten fijn in een keukenmachine.  

Taart opmaken 

Stap 1: 
Snijd het biscuit in drie lagen. Bestrijk de onderste plak met een laag mokkacrème en leg de tweede erbovenop. Bestrijk ook die met een laag crème en leg de bovenste laag erbovenop. Smeer de hele taart af met de mokkacrème totdat alles is bedekt. 

Stap 2: 
Druk de nougatine tegen de zijkanten aan.  

Stap 3: 
Schep de overige mokkacrème in een spuitzak met kartelmondje. Spuit rozetten op de bovenkant van de mokkataart. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

4 reacties

Vaag en slecht recept👎👎👎
Joep Tomatensoep
24-02-2024
Hi!

Zou je kunnen uitleggen waarom dat precies is?

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
27-02-2024
Graag de grote van de springvorm erbij zetten
Jacob Ketting
06-03-2024
Hi!

Dat is 24 cm.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
14-03-2024

Ook lekker