Stroopwafeldeeg
-
Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en het kaneelpoeder met elkaar.
-
Verwarm het kniepertjesijzer voor op stand 2. Verdeel het deeg in 32 gelijke stukjes. Rol de deegstukjes tot bolletjes en druk ze iets plat tot een mini-hamburger.
-
Leg een plakje deeg op het bakijzer en bak in circa 1 minuut gaar. Leg de wafel direct op de snijplank en steek er een cirkel uit met de steker. Herhaal dit tot het deeg op is.
Kaneelstroop
-
Snijd de boter in klontjes. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan.
-
Verwarm in een andere pan de kookroom met de suikerstroop. Blus de karamel af met de roommassa en laat koken tot de karamel is opgelost.
-
Haal de pan van het vuur, voeg het kaneelpoeder toe en roer de boter in klontjes erdoor. Laat de karamel afkoelen tot circa 50 ºC.
Stroopwafels
-
Besmeer een afgekoelde wafel met een beetje warme kaneelstroop. Druk er een andere wafel tegenaan tot de stroop zich verdeelt tot de rand. Herhaal dit tot de wafels op zijn.
1 reactie