Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met cacaopoeder en meng door het botermengsel. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur gaar.
Truffelcrème
Breng voor de banketbakkersroom de melk met de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng met de banketbakkersroom. Roer de gesmolten chocolade al mixend door de crème. Stop als de chocolade goed gemengd is.
Snijd de chocoladecake horizontaal in 3 plakken. Besmeer 2 plakken cake met truffelcrème en leg de plakken weer op elkaar. Laat even opstijven snijd de zijkanten van de cake. Spuit rozetten truffelcreme op de cake.
Ganache
Hak de chocolade grof en breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en schenk de room over de chocolade. Laat de ganache afkoelen en roer glad. Druppel ganache over de truffelcrème.
75 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties