Stap 1:
Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg.
Stap 2:
Verdeel het deeg in 2 helften en kneed door één deel het cacaopoeder.
Stap 3:
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Stap 4:
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee soorten deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik.
Stap 5:
Steek figuurtjes uit naar wens. Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Zandkoekjes serveren
Hoewel je het liefst meteen je tanden erin zet: laat de zandkoekjes afkoelen. Eet ze daarna zo snel mogelijk op. Je kunt ze wel bewaren als je ze goed hebt laten afkoelen en in een luchtdichte pot bewaart. Maar: hoe verser ze zijn, hoe lekkerder. Niet dat het heel waarschijnlijk is dat ze lang onaangeroerd zullen blijven.
Zandkoekjes variaties
Blijven jouw zandkoekjes toch te lang liggen, dan kun je er ook een ander recept mee maken, namelijk kokos kerseneitjes. Wil je de lat wat hoger leggen dan zandkoekjes, maak dan eens een XXL roze koek of chocoladekoeken met macadamia.
2 reacties
Groeten,
Team-24Kitchen