De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eendenborst met sinaasappelsaus

Een prachtig gerecht voor het winterseizoen; eendenborst met sinaasappelsaus. Ideaal om te serveren tijdens Kerst!

25 min (voor)bereidingstijd
Eendenborst met sinaasappelsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe.Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven.Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur.Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minutenrusten alvorens het aansnijden. Snijd de eendenfilets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.

Tip: serveer de eendenfilets met een salade van frisee en boontjes en de tarte tatin van vergeten groente.

Dit recept komt uit de aflevering over Nederland van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker