Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines en tomaten in plakken. Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn en hak de peterselie.
Stap 2:
Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine om en om goudbruin. Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Meng de peterselie erdoor.
Stap 3:
Meng de eieren en de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5:
Leg om en om een laagje aubergines, tomaat en ui met knoflook in een ovenschaal en eindig met aubergines. Schenk het yoghurtmengsel erover en rasp de kaas erover.
Stap 6:
Bak de moussaka in de oven goudbruin.
Moussaka serveren
Moussaka kun je dus op verschillende manieren serveren. Wanneer je een Griekse moussaka maakt serveer je 'm met een topping van geraspte kaas en bij een Bulgaarse variant top je 'm af met een mengsel van yoghurt en eieren.
Moussaka variaties
Wil je nog meer andere variaties dan de traditionele optie proberen, maar dan ook eens de snelle moussaka met gerookte zalm, de moussaka la Mounir met Marokkaanse twist, of de vegetarische moussaka.
0 reacties